dijous, 30 de desembre del 2021

::: SIMULADOR D'ARDUINO AMB THINKERCAD, SEMÀFOR :::

És possible utilitzar Arduino sense tenir cap component ja que es pot simular amb Thinkercad. Aquest programa s'utilitza online de manera gratuita, ja que només requereix crear un compte d'usuari. Té varies utilitats, com la de dissenyar peces 3D, però en el nostre cas, utilitzarem els circuits



L'eina de Thinkercad Circuits permet crear i simular sistemes de control basats en Arduino, a més de permetre la programació online de les plaques Arduino amb un simulador. 

Per utitlizar l'eina caldrà: 

- Pas 1. Si és la primera vegada que s'accedeix a la plataforma, crear un usuari. Es pot entrar amb compte de Google. 

- Pas 2. Clicar l'apartat esquerra "Circuits" i després clicar el botó verd "Create new circuit". 

- Pas 3. Començar a crear el nou circuit arrossegant els components que es troben al cantó dret, a la pantalla central. Cal realitzar les connexions del components, polsant els extrems que es vulguin connectar. Per ajustar els valors dels components (com d'una resistència) fer doble clic sobre ella. 

- Pas 4. Un cop acabat l'ensamblatge, cal probar el disseny del circuit utilitzant el simulador ThinkerCAD. Caldrà apretar el botó "Start simulation", a la part dreta de la pantalla. 

L'exercici que presentem en aquest post és el del SEMÀFOR, on es tracta de simular el funcionament del semàfor. 

Font


En primer lloc es realitza el muntatge de la placa amb tres leds per a cada color de llum del semàfor, les resistències corresponents i els cables, inclòs el de terra. Després s'ha de programar. El programa ofereix la possibilitat de fer-ho en blocs, en texte, o en blocs, veient el texte. En el meu cas, ho he fet mitjançant blocs. 

Font: pròpia

Així és com es veu quan s'executa la simulació


Font: pròpia








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

::: CONSTRUCCIÓ D'UN ROBOT AMB LEGO MINDSTORMS:

En una de les sessions de classe vam utilitzar el Lego Mindstorn. Es tracta d'una línia de joguines centrades en la robòtica educativa d...